Báj, ártatlanság és finom ragyogás jellemzi a gyöngyből készült kiegészítőket. Azon hagyományos ékszeralapanyagok közé tartoznak, melyek ma is divatban vannak. Sőt, egyre több variációban használják őket a készítők.

Cikkünkben bemutatjuk ennek a különleges anyagnak a fajtáit, valamint, hogy milyen alkalmakra viselhetjük a belőle készült varázslatos kiegészítőket.

A gyöngyök fajtái

Több fajta is létezik, akadnak drágábbak és olcsóbbak. Most azokról lesz szó, melyeket különleges alkalmakra is viselhetünk.

Igazgyöngy

A legszebb és legértékesebb típus. Eredetileg emberi beavatkozás nélkül, természetesen módon jön létre. A kagylókba került szennyeződésekből születik. Manapság mesterségesen is tenyésztik őket, szintén kagylók segítségével.

Kristály alapú

Elegáns és értékes darabok tartoznak ide. Ólomkristályból csiszolják őket, nagyon fényesek, alakjuk többféle is lehet.

Ásványból készült

Egyre népszerűbbek az ásványok, s a belőlük származó gyöngyök. Ásványtömbök feldarabolásával, csiszolásával, fúrásával készülnek. Manapság viszont már préseléssel, ragasztással is létrehozhatók. Exkluzív ékszerekben is csodásan mutatnak.

Lámpagyöngy

Kézzel készült termékekről van szó. Minden darabjuk egyedi, hiszen üvegpálcák olvasztásával gyártják őket, s többféle mintával is létrehozhatók. Többféle eseményre viselhetjük őket.

Milyen alkalmakra viseljünk gyöngyékszert?

Gyöngyékszerek minden alkalomra

Nem mindegy, mely eseményre milyen kiegészítőt viselünk. Nézzük, hogy a fenti elegáns típusokat hova hordhatjuk, milyen ékszerben!

Esküvőre

A hagyományos, elegáns és modern menyasszonyi ruhához is jól illenek ezek a csodálatos darabok. Érdemes figyelni a ruha és az ékszer harmóniájára! A gyöngydíszítéshez mindenképpen javasolt hasonló nyaklánc és fülbevaló. A strasszos ruhához viszont inkább szikrázó Swarovski köves kiegészítők illenek. Érdemes körülnézni, mit ajánl egy esküvői ékszer webáruház kínálata.

Partikra

A legjobban egy fekete vagy sötét koktélruhát dob fel egy-két ilyen kiegészítő. Nyugodtan viselheted partira a következő darabokat:

  • többsoros hófehér nyaklánc
  • hosszú rozé- vagy sárga arany lánc medállal
  • lógós fülbevaló fehéraranyból, gyöngydíszítéssel
  • vintage sárga arany gyűrű, hatalmas gyönggyel

Természetesen többféle ékszer is elképzelhető, amennyiben harmonizál öltözetünkkel.

Modern alkalmakra

Nagyon divatosak a fekete vagy metálfényű gyöngyből készült kiegészítők. Egy modern üzleti találkozóra vagy megbeszélésre, fekete-fehér outfit részeként kiválóan mutatnak ezek a darabok.

Összegezve:

Napjainkban a gyöngy rengeteg típusából készülhetnek elegáns ékszerek. Nemcsak esküvőre, de más alkalmakra is bátran viselhetjük őket. Cikkünk ebben a témában adott útmutatást.