Nagy szívdobbanás, térdre ereszkedés, kis dobozka elő és jöhet a nagy kérdés. Az „igen” kimondását persze nem lehet garantálni, ez azért több dologtól függ, de ha a kis dobozkában egy gyémánt eljegyzési gyűrű rejlik, akkor bizonyosan jól eső reakcióra számíthatunk.

Milyen gyűrű fajták vannak?

Még mielőtt a gyémánt eljegyzési gyűrű választásról beszélnénk, álljon itt egy rövid ismertető a gyűrűk fajtáiról. Mielőtt vásárlásra kerül sor, jó ha ezzel is tisztában vagyunk.

Jegygyűrű, karikagyűrű

A jegygyűrű vagy más néven karikagyűrű az a gyűrű, amivel az esküvő napján megpecsételitek házasságotokat. Ezt a házasulandó pár legtöbbször már együtt választja ki.

Férfiak részéről ennek kiválasztása kevesebb rizikóval jár. Ennél a résznél valószínűleg csak a pénztárcát kell elővenni, mert a hölgyek legtöbbször már pontosan tudják, milyen számukra a tökéletes jegygyűrű.

Eljegyzési gyűrű, lánykérő gyűrű

Az eljegyzési gyűrű, vagy másképpen lánykérő gyűrű az a gyűrű, amit a férfi ad szíve választottjának, amikor felteszi azt a bizonyos 3 szavas kérdést: Hozzám jössz feleségül?

Tudod, ez az a gyűrű, amivel a férfiak féltérdre ereszkednek a romantikus filmekben. Általában ez egy egyköves gyűrűvel történik, ami lehet akár gyémánt gyűrű, de ez természetesen nem feltétel. Sőt, a lényeg inkább az, hogy egyedi legyen, hiszen a jövendőbeli jegyesed is egyedi és megismételhetetlen teremtmény.

Kísérő gyűrű

A kísérő gyűrűt sokan tévesen plusz egy gyűrűnek gondolják az eljegyzési gyűrű után. Valójában a kettő egy és ugyanaz. A kísérő gyűrű az, ami a karikagyűrűt kíséri, más néven eljegyzési gyűrű vagy lánykérő gyűrű.

(Régi magyar szokás szerint a kísérő gyűrűvel a férfi a házasodási szándék komolyságát fejezte ki. Ma már ez a hagyomány szinte teljesen kihalni látszik. Ma már szinonimaként használjuk az eljegyzési gyűrűre.)

Milyen esetben jó döntés a gyémánt eljegyzési gyűrű?

Manapság már annyi gyémánt eljegyzési gyűrű típus van az ékszer webáruházak virtuális- és az ékszerboltok valódi polcain, hogy szinte már nincs olyan eset, amikor a gyémánt eljegyzési gyűrű választása ellenjavallt lenne.

Mivel a gyémánt egy igen értékes ásvány, ezért sokan félnek tőle, mi lesz, ha sérül, elveszik a kő. Azonban ma már a foglalatok, amikbe a gyémántot behelyezik, valóban biztonságosak.

Persze azért minden esetben meg kell gondolni, hogy milyen fajtájú gyémánt eljegyzési gyűrű típust választunk. Ha a leendőbeli menyasszonyod például olyan munkát végez, ahol megvan az esélye, hogy a gyűrűt ütés érheti, akkor biztosan nem a klasszikus, Disney filmekből jól ismert egyköves gyémánt eljegyzési gyűrűt ajánlott választani. Ilyen esetben sokkal célszerűbb (akár több) kisebb gyémántos gyűrűt választani, aminek süllyesztett a foglalata.

Ha többet szeretnél tudni arról, milyen gyémánt gyűrű típusok vannak, olvasd el korábbi cikkünket ebben a témában: Gyémánt gyűrű típusok »

Forrás: Murieleskuvoje.hu