Amikor az ember kifejezetten gyöngy ékszereket szeretne vásárolni, akkor fontos, hogy olyan helyről vásároljon, amiben feltétlenül megbízik. Hatványozottan érvényes ez az ékszer webáruházas megrendeléseknél. A felsorolt webáruházakban biztosan nem fogsz csalódni. Előbb azonban nézzük meg, hogyan tudod megállapítani egy gyöngy ékszerek webáruház kapcsán, hogy megbízható-e.

Milyen a megbízható ékszer webáruház?

Először is nézzük meg, hogyan tudod megállapítani egy ékszer webáruházról, hogy megbízhatsz-e benne vagy sem. Az alábbi szempontokat feltétlenül ellenőrizd, mielőtt ékszert rendelnél az internetről.

Ki az ékszer webáruház üzemeltetője?

A megbízható gyöngy ékszerek webáruház első ismérve, hogy a weboldalon pontos adatok vannak feltüntetve az ékszer webshop üzemeltetőjével kapcsolatosan. Ezeket általában az ékszer webáruház „impresszum” oldalán találod meg (esetenként „kapcsolat” vagy „rólunk” címszó alatt):

 • a szolgáltató neve (az ékszer webshopot üzemeltető cég hivatalos cégneve);
 • a szolgáltató székhelye vagy telephelye (vagy lakcíme, ha magánszemély üzemelteti a webáruházat);
 • a szolgáltató elérhetősége (egy e-mail cím az ügyfelekkel való kapcsolattartásra);
 • a szolgáltatót nyilvántartásba vevő hatóság (cég esetén a cégjegyzéket vezető cégbíróság, vagy megyei törvényszék társadalmi szervezetek esetén);
 • adószám;
 • hatósági engedély (a nemesfémből készült ékszerek és díszműáruk forgalmazási mint kereskedelmi tevékenység engedélyhez kötött a jelenleg érvényben lévő jogszabályok alapján, így a honlapon fel kell tüntetni a tevékenységet engedélyező hatóságot, annak elérhetőségét és az engedély számát is);
 • a tárhelyszolgáltató adatai (az ékszer webshopnak tárhelyet biztosító tárhelyszolgáltató, annak székhelye, telephelye és e-mail címe).

Vásárlással kapcsolatos információk feltüntetése

Illetve még néhány fontos vásárlással kapcsolatos információnak is szerepelnie kell a honlapon. Ezeket alább felsoroltuk:

 • ÁSZF egy mozaikszó, mely alatt az általános szerződési feltételeket értjük. Ezek “olyan szerződéses rendelkezések, feltételek, melyeket egyoldalúan határoz meg az, aki kibocsátja az általános szerződési feltételeit. A gyakorlatban ezt az eladó, szolgáltató, szállító állítja össze. Az ÁSZF-nek speciális fogyasztóvédelmi szabályoknak kell megfelelnie.” (Forrás: fogyasztovedelem.hu ellenőrizve: 2020.02.20.) Ez egy olyan dokumentum, melyben tételesen szerepel, hogy a feleknek (eladónak és vásárlónak) milyen jogaik és kötelességeik vannak, amennyiben a szerződés létrejött (tehát a vásárlás megtörtént).
 • Információ arról, hogyan tudsz elállni a vásárlástól.
 • Hogyan tudod érvényesíteni a garanciát, ha esetleg valami történne a megvásárolt ékszerrel.
 • Fizetési információk, avagy hogyan tudod kifizetni a megrendelt ékszert.
 • Szállítási információk, avagy hogyan fog hozzád eljutni az ékszer webáruházból kiválasztott és megrendelt ékszer.

Ha mindezek szerepelnek a honlapon, akkor már csak egy dolgunk van, amit ékszer vásárlás előtt ellenőriznünk kell. Ez pedig az adott webáruházról szóló vélemények vagy értékelések. Ezt az internet segítségével szintén könnyedén megtehetjük. Csak be kell írni az adott webáruház nevét és a “vélemény” szót a keresőbe és megnézhetjük, hogy eddig milyen vélemények vannak az ékszer webáruházzal kapcsolatban.

Többsoros gyöngy nyaklánc esküvőre

3+1 Gyöngy ékszerek webáruház

Az alábbi 3+1 gyöngy ékszerek webáruház közül bármelyiket választhatod. Igyekeztünk a webáruház palettáról olyanokat választani, melyek megbízhatóság és választék szempontjából is megfelelőek. Illetve figyeltünk arra is, hogy mindenféle gyöngy ékszer kategóriából válasszunk a listába.

1. Bukajewelry.hu

Bukajewelry.hu egy webáruház kézileg készített ékszerekkel tenyésztett gyöngyökből. Kínálatában megtalálhatóak gyöngysorok, gyöngy fülbevalók, gyöngy gyűrűk, gyöngy karkötők és medálok a hozzájuk való ékszeres dobozokkal együtt. Elegancia, stílus és luxus: a gyöngyök varázsa ebben a három szóban találkozik.

2. Perlaforyou.hu

A PerlaForYou.hu webáruházban megtalálható ékszerek nagy része édesvízi igazgyöngyből készül. Bata Beáta ékszertervező minden ékszert személyesen kézzel készít el, így garantálva a magas színvonalat és minőséget. Méretre igazítási lehetőség is van, így biztosan úgy fog állni rajtad, ahogy megálmodtad. Ezen felül három, különböző garanciát is vállal a termékekre: minőséggaranciát, cseregaranciát és mérethiba garanciát. Az igazgyöngy ékszerekhez pedig eredetiségi tanúsítványt is biztosítanak.

3. Tündérportéka.hu

A Tündérportéka.hu webáruházban kiváló gyöngy ékszereket találsz üveggyöngyből, különböző plusz anyagok felhasználásával és többféle gyöngyfűzési technikával. Vámosi Nóra, a Tündérportéka márka alapítója, a tündérportékák készítője, lelkes alkotó és az oldal tulajdonosa. A webáruházban lévő termékek legnagyobb része általa készített kézműves alkotás, melyek egyediek és szívvel-lélekkel készültek. A portékákból készletre általában csak egy-egy darab készül, de ha kifogyott és Te is szeretnél hasonlót, akkor érdemes e-mailben próbálkozni, mert van lehetőség utánpótlásra.

+1. Ékszershop.hu

Az Ékszershop.hu elsősorban egy arany ékszer webáruház, melyben azonban gyöngy ékszerek is megtalálhatók. Üzletpolitikájuk mit sem változott a ’90-es évek óta:

 • hatalmas ékszer választék, a legolcsóbbtól a legkülönlegesebb ékszerekig
 • a lehető legalacsonyabb árak,
 • rendszeres akciók,
 • a hűséges vásárlók jutalmazása visszatérítéssel,
 • vevőközpontú, segítőkész kiszolgálás.

Több tucat vásárlói kérésre indították el az Ékszershop.hu-t, mely óriási választéka miatt mindenképpen kiemelkedik az arany ékszer webáruházak közül.

Forrás: Ékszer a netről!