Ma már szinte mindent meg tudunk rendelni az interneten. Nincs ez másképp az ékszerekkel sem. Az ékszerek nagy többségénél azért jó, ha kézzel is megtapogatjuk a kiválasztásnál, ezért az ékszerboltok nincsenek még veszélyben. Azonban egyre nagyobb teret hódít magának az internetes ékszer vásárlás is. Miért jó az ékszer vásárlás online formája? Cikkünkben most erre keressük a választ.

Gyors és kényelmes ékszer vásárlás

Az internetes vásárlással kapcsolatosan a legtöbb embernek rögtön ez a két jelző ugrik be: gyors és kényelmes. Ez magának az online vásárlásnak a két legnagyobb előnye, és nincs ez másként az internetes ékszer vásárlás esetében sem.

Állj meg egy pillanatra és képzeld magad egy karácsony előtti ajándékvásárlás kellős közepére. Az ajándékokat már jó előre kitaláltad és megnézted, hogy kinek mit fogsz vásárolni. Egyik boltból ki, másik boltba be. Nincsen abban a méretben, nincs a boltban az a szín, amit te szerettél volna. Közben cipeled azokat a szatyrokat, amikben az előző boltban vásárolt ajándékok vannak. Meleged is van, mert nem volt hely a ruhatárban és nem tudtad letenni a kabátodat. Ahogy telik az idő te is egyre nyűgösebb leszel, akárcsak a gyermeked, akire most a nagymama vigyáz. A nagymama aki pár perccel ezelőtt telefonált, hogy nem bír már az unokájával, mikor jössz végre haza.

Ismerős? Persze a történetet igyekeztem egy kicsit sarkítani, de a lényeget azt hiszem érted. Mindettől megkímél téged az internetes rendelés. Mennyivel másabb Így a történet:

Napközben, amikor tettél vettél a lakásban, kigondoltad, hogy kinek milyen ajándékot fogsz vásárolni. Este, amikor a gyerekek már alszanak, kényelembe helyezed magad. Csak leülsz a számítógép elé, vagy előveszed a telefonod és kikeresed a kiválasztott ajándékot az interneten. Nincs a megfelelő méretben ezért újra rákeresel, és a második, vagy harmadik webáruházban már meg is találtad a megfelelő ajándékot, és még a színe is tökéletes. És mindez kb. 15 percet vett igénybe. Ma már kényelmesen, otthonról, pár perc alatt elintézheted az ékszer vásárlást is. Nem kell bejárnod a fél várost az ideális ajándékért, nem kell cipekedned. Időt és energiát spórolsz az online vásárlással.

Az ékszer kiválasztása után a fizetési és a szállítási mód kiválasztása következik. A fizetést elintézheted akár rögtön az ékszer megrendelésekor bankkártyával vagy átutalással, de akár utánvéttel is fizethetsz. A szállítási módok közül pedig választhatod a házhozszállítást is, ami rendkívül kényelmes, és akár már 24 vagy 48 óra múlva kézhez kaphatod a megrendelt ékszert.

Hatalmas választék

Ha betérsz egy ékszerboltba, még ha nagy raktárkészlettel is rendelkezik, előfordul, hogy nem találod meg a számodra ideális ékszert. Az interneten azonban nem egy, de még nem nem is 10 boltnyi raktárkészletből válogathatsz. Ha belevesszük a külföldi ékszer webáruházakat is, akkor számtalan ékszer között válogathatsz és biztosan megtalálod a neked megfelelőt.

Megbízható és biztonságos

Ma már az internetes ékszer vásárlás is éppen annyira biztonságos és megbízható, mintha elmész egy ékszerboltba, és ott veszed meg a kiválasztott darabot. Persze jó tisztában lenni azzal, hogy mitől lesz megbízható egy ékszer webáruház. De ha figyelsz és ellenőrzöd az összes szükséges információt, akkor nem lehet probléma.

Árak gyorsabb összehasonlítása

A pénz márpedig számít, még akkor is ha ékszerekről van szó. Az internet gyorsaságának köszönhetően az ékszer árakat pillanatokon belül össze tudjuk hasonlítani több ékszer webáruház kínálatában is. Ezért ár-érték arányban ki tudjuk választani a számunkra legmegfelelőbb ékszert. Így megspórolhatunk akár több ezer forintot is az ékszerek árán.

És ha mindenen spórolni szeretnénk, akkor sok esetben még a házhozszállítási költséget is megúszhatjuk. Vagy úgy, ha az adott webáruház teljesen elengedi a házhozszállítási költséget (vagy egy bizonyos összeg feletti vásárlás után ingyenessé teszi), vagy pedig úgy, ha a személyes átvételnél döntünk, ami a legtöbb esetben ingyenes.

Stressz mentes válogatás

Nem tartozol azok közé, akik percek alatt el tudják dönteni, hogy melyik ékszert szeretnék? Nos, én sem. Ezért szeretem online bonyolítani az ékszer vásárlást. Így nem kell azon idegeskednem, hogy még 3 másik vevő vár mögöttem, hogy megnézzék az ékszereket. Nem áll fölöttem az eladó árgus szemekkel figyelve, hogy mikor lopom el az ékszereket. És nem érzem azt a türelmetlenkedő feszültséget sem, amit a többi vásárló és az eladó türelmetlensége miatt lehet néha érezni.

14 napos elállási jog

Az online ékszer vásárlás egyetlen nagy negatívuma, hogy nincs alkalmad az ékszert kézbe fogni, megtapogatni, felpróbálni. Ezt ellensúlyozza a 14 napos elállási jog, ami az e-kereskedelemben használatos fogalom.

A fogyasztónak, a termék kézhezvételét követő 14 napon belül joga van elállni a vásárlástól.

Röviden ez annyit jelent, hogy 14 napod van rá, hogy eldöntsd, a kiválasztott ékszer (vagy más online vásárolt termék) megfelelő-e számodra. Ha úgy látod, hogy nem jó minőségű a termék, nem azt kaptad amire számítottál, vagy csak meggondolod magad és mégsem tetszik az ékszer, akkor 14 napon belül lehetőséged van azt jelezni a webáruháznál. Ők kötelesek visszavenni a terméket és megtéríteni az árát kérdezés nélkül.