Miért lett ilyen különösen híres a Tiffany gyémánt? A Tiffany név hallatán elsőre inkább egy női név jut eszünkbe, sem mint a világ egyik leghíresebb ékszer kereskedője Charles Lewis Tiffany. Hogyan kötődik nevéhez a Tiffany gyémánt? Olvass tovább és megtudhatod!

A kölcsönkért pénzből, kiskereskedőként próbálkozó fiatalember az 1800-as évek végén felvásárolta a világ egyik legnagyobb és legfinomabb sárga gyémántját. Ez a gyémánt akkoriban 18ooo dollárt ért. A híres ásványkereskedőt, Dr. George Frederick Kunzot kérte fel a gyémánt finomítására. Így érték el, hogy a gyémánt már akkoriban is páratlannak számító 90 metszést kapjon. Ettől lett híres a Tiffany gyémánt.

Mi a különlegessége a Tiffany gyémánt gyűrűnek?

A tiffany gyémánt ékszerek tervezői különlegessége, hogy a foglalatból kiemelkedik a drágakő. Az eredeti, egyszerű designban hat karom tartja, illetve emeli el a kerek gyémántot az alatta futó arany karikától. Ezzel érték el, hogy a fókusz ne a foglalatra essen, hanem a még csillogóbbnak tűnő kőre. A Tiffany gyémánt gyűrű ezen tulajdonsága miatt a világon a legfelkapottabb főleg eljegyzési gyűrű forma.

Melyik volt előbb?

Tiffany a híres gyűrűhöz az ötletét a szoliter gyűrűből merítette. A Tiffany gyémánt gyűrű különlegessége abban rejlik, hogy az előtte klasszikusan használt szoliter gyűrűt átalakította. A szoliter jelentése, ugyanis önálló keretbe foglalt drágakő. Az ilyen típusú gyűrűk azért voltak másak, mert a gyémánt nem kiemelkedett a gyűrűből, hanem egy foglalatba helyezték. Ez a foglalati mód hozta meg az áttörő sikert a Tiffany gyémánt gyűrűnek.

A Gyemant.Info honlap cikkei tájékoztató jellegűek, kizárólag információs céllal jelentek meg. Tiffany gyémánt és Tiffany ékszerek eladásával, vételével nem foglalkozunk.

Forrás: Arany Network; VeronikaVallus.