Az arany ékszerek soha nem mennek ki a divatból, népszerűségük töretlen és értéke is időt álló. Ha pedig az arany ékszereket gyönggyel kombináljuk, akkor az maga a tiszta elegancia. Az arany gyöngy medál kiváló példája a két anyag párosításának.

Milyen gyöngy medál fajták vannak?

A gyöngyöt többféleképpen ékszerré lehet formálni és csak az egyik formája a gyöngy felfűzése. A gyöngy medálok között is többféle létezik.

Az alapján, hogy a gyöngyöt milyen módon foglalják az ékszerbe két népszerűbb fajtát ismerünk. Az első és legnépszerűbb egyben legelegánsabb változata az, amikor a gyöngyöt (néha látszólag) egy ponton rögzítik az ékszerhez és ezt fűzik fel az arany nyakláncra. A másik arany gyöngy medál fajta a süllyesztett. Ebben az esetben a gyöngyöt magába a medálba süllyesztik (ezt a fenti borítóképen szemléltettük).

Fehér arany gyöngy medál

Különböző medálfajták vannak aszerint is, hogy milyen gyöngy kerül a medálba: igazgyöngy, tenyésztett gyöngy vagy pedig teklagyöngy. Ezekről már írtunk korábban a Gyöngyfajták c. cikkünkben.

Arany gyöngy medál ára

Az ékszerek között az arany és a gyöngy is előkelő helyet foglal el, így árban sem a legolcsóbb kategóriába tartoznak. Az interneten több arany ékszer webáruház kínálatát áttekintve az arany gyöngy medál ára nagyjából 15-20 ezer forint közül kezdődik. És ahogy ez az ékszereknél általában lenni szokott: határ a csillagos ég.