A gyöngyből készült ékszerek régen státusszimbólumnak számítottak. Emellett a nőiséget, a nőiességet is szimbolizálták, s szimbolizálják napjainkban is. Ékszerek gyöngyből, melyek különböző stílusúak, de valamennyi elegáns, kifinomult és egyedi megjelenést biztosít viselőjének. Viselhetőek különleges alkalmakon, de bátran hordhatjuk a hétköznapokon is.

Egy ékszer gyöngyből tökéletes ajándék szeretteink számára, bármilyen alkalomra.

Gyöngyből készült ékszerek ára

Különböző gyöngyfajták léteznek, melyek ára több tényezőtől függ, ezáltal a gyöngyből készült ékszerek ára is eltérő. Az igazgyöngy ékszerek ára a legmagasabb, határ a csillagos ég. Ékszerek tenyésztett gyöngyből már megfizethető áron is elérhetőek.

Ékszerek gyöngyből – gyöngy fülbevalók

A gyöngy fülbevalók letisztult, egyszerű megjelenésük miatt mindennapi viselésre is alkalmasak. Minden stílushoz illik, hajhossztól és – formától függetlenül. A gyöngy fülbevalók nőies bájt, eleganciát adnak viselőjének. Önmagában, vagy más gyöngyékszerrel kombinálva is tökéletes választás.

A gyöngy fülbevalók általában drágább fajtájú arannyal készülnek, ezüst futtatással. Régen csak a nemesi családok engedhették meg maguknak a viselését.

A fülbevalóban lévő gyöngy alakja többféle lehet, az apró vízcsepp formától egészen egy gömböcskéig.

Ékszerek gyöngyből – gyöngysorok

A gyöngysorok viselése soha nem megy ki a divatból, időtálló ékszerek gyöngyből. A gyöngysor nemcsak régen, manapság is egyfajta kifejezése a viselője anyagi helyzetének. Áruk nagyon széles skálán mozog. A gyöngy minősége határozza meg leginkább a gyöngysorok árát.

Érdekesség, hogy a minőségi gyöngysorok jó minőségű huzalból készülnek. Az egyes gyöngyök csomókkal vannak elválasztva egymástól, így maradnak stabilak és nem ütköznek egymáshoz. A csomók biztosítják továbbá, hogy a gyöngysor elszakadása esetén a gyöngyök ne szóródjanak szét.

Ékszerek gyöngyből – gyöngy karkötők

A gyöngy karkötők napjainkban is igen népszerűek, fiatalok és idősek körében egyaránt. Akárcsak a többi gyöngy ékszer árát, a karkötőkét is leginkább a gyöngy minősége határozza meg. Mindennapi viselésre alkalmas valódi gyöngy karkötőt megfizethető találhatunk. Vannak azonban igazán egyedi, különleges események viselésére alkalmas gyöngyből készült karkötők.

Ékszerek gyöngyből – gyöngy gyűrű

A nők többsége visel gyűrűt, kortól és anyagi helyzettől függetlenül. Azonban gyöngy gyűrűt kevesen viselnek. Önmagában is kiváló kiegészítő, gyönyörű, egyedi és elegáns megjelenést ad bármilyen szettnek.

Gyöngy gyűrűk általában drágább típusú arany és ezüst foglalatban készülnek.

Egy gyöngy gyűrűt leggyakrabban különleges alkalmakra ajándékozunk, például évforduló, eljegyzés.

Ékszerek gyöngyből – gyöngy medál

Egy gyöngy medál a nőiességet fejezi ki. Magával ragadó, visszafogott, rögtön középpontba helyezi viselőjét.

A gyöngy medálok általában finom arany vagy ezüst lánccal vannak kombinálva.

Forrás: BUKA jewelry